DSCN7056b.jpg

 

Terwijl de stormen Dudley, Eunice en Franklin zich begin februari in korte tijd opvolgden ontkwam ons complex helaas ook niet aan schade-gevallen.

Zo brak een grote zijtak van een boom in de groenstrook ter hoogte van tuin 2 af en versperde het pad. Inmiddels zijn de restanten netjes door de gemeentelijke dienst opgeruimd en was er gelukkig geen schade aan het tuinhuis.

 

Erger is de schade door 3 stuks omgevallen bomen tussen tuin 55 en 56

Vooral de vele regenval voorafgaande en tijdens de stormen heeft er voor gezorgd dat het wortelpakket niet meer voldoende grip had om de bomen staande te houden. Ook het feit dat het hier conifeerachtige bomen betreft die veel en dicht groen behouden tijdens de winterperiode heeft extra wind gevangen. Één van bomen is zijdelings in de waterpartij gevallen. het zal nog een hele klus worden om deze schade op te ruimen. Momenteel vindt nog overleg plaats tussen de betrokken partijen (gemeente, SViN, tuineigenaren, vereniging en verzekeringsmaatschappijen) om vast te stellen wie er verantwoordelijk is voor het afhandelen van de schade.